Az a varázslatos piros boríték – A NAGY Ő

Történet

Amikor még fiatal voltam és bohó minden trükköt bevetettem, hogy végre társat találjak, de nem egy újabb “lúzert”, – ahogy 1-2 barátomat a barátnőim nevezték – hanem egy igazi társat, aki a gyerekeimnek is apja lesz. Ekkor még abba nem gondoltam bele, hogy ha nem “lúzert” akarok magamra is el kellene kezdeni úgy tekinteni mint értékes nőre. Tisztába kellene hogy jöjjek az értékeimmel, azzal, hogy mit tudok én az eszményi társnak nyújtani azért cserébe, hogy Ő olyan eszményi. A mai napig nem vagyok mindig tisztában értékességemmel, pedig nagy eséllyel nem csak azért élek, mert anyám és apám testsejtjei embrióvá álltak össze. Na de ez az önismereti lépés majd egy kicsit később jön. Most egyelőre foglalkozzunk azzal, hogy igazi társat kerestem, mint ahogy most Te is egy igazi társat keresel, a “NAGY Ő”-t.

A kolléganőim azt tanácsolták egy szerelmi csalódásom után, hogy vegyek elő egy lapot, és írjak le minden olyan tulajdonságot, amit az én jövendőbeli nagy Ő-m birtokolna. Ezt a lapot pedig tegyem bele egy PIROS borítékba.

Az én piros borítékom 2009-ből

Teleírtam a lapot. Nálam az első gondolat 25 évesen az volt, hogy Gyerekeimnek apa, nekem társ. Aztán teleírtam apró betűvel olyan gondolatokkal mint Kitartó, Aktív, A jég hátán is megél, Öröm (nevet és mosolyog), Egyenes kommunikáció, Családcentrikus, Szereti magát, Szeret tervezni, …..stb. Itt nem írok többet, mert nem az a fontos, hogy én mit írtam ide annak idején, hanem az, hogy Benned mi van. Te milyen társat szeretnél?

Teendőd

Írj egy saját listát!Számodra milyen a Nagy Ő? Milyen külső és belső tulajdonságai vannak? Mi az ami Neked tetszik benne? Semmit se hagyj ki a listádból, és gondold át jól ezt az első lépést!

Nekem is azt mondták a barátnőim, hogy semmit se hagyjak ki a lapról, ezért pár nappal később még azt is odafirkantottam: “Figyelmes az ágyban”. Lelki ember vagyok, de nem akartam testi dolgokról sem elfeledkezni, ha már egyszer Testet is adott az Isten.

Szánj a “Nagy Ő” listádra akár több napot is!

Szeretnék azért mutatni egy rövidebb listát is, csak hogy lásd nem a lista hossza a lényeg. Már párkapcsolati tanácsadónak tanultam, amikor a híres Pease házaspár A férfinak szex kell, a nőnek szerelem című könyvét olvastam; és ebben a könyvben a “Hogyan változtassuk meg szerelmi életünket örökre?” című fejezetben az volt, hogy “Most tehát írja össze, milyen tulajdonságokat és adottságokat vár el a tökéletes élettárstól. Semmi kompromisszum!” Dobtam egy hátast. Szóval a piros borítékos hókuszpókuszom, – ami egyébként a saját életemben bejött – egy tudományos igénnyel megszerkesztett könyvben jótanácsként szerepel? Mindjárt leírom azt is, hogy mi ennek a tudományos háttere, de előbb ide leírom Neked Robert rövidebb listáját példának. Ez is a könyvből vett idézet:

  • Magas, kék szemű, szőke.
  • Kisportolt, karcsú, érdekli a fitnesz
  • Vakmerő, vagány
  • Legyen jó humorérzéke
  • Nem anyagias
  • Figyelmes társ lesz.
  • Mindig én legyek neki az első.
  • Az ágyban legyen ribanc (hehe tipikus férfi lista – megjegyzem :), de nagyon őszinte. Az ember önmagával legyen is őszinte! Hajrá fiúk!)

Így festett Robert eszményi nője. Kissé feszélyezte, hogy listát kell írnia róla, de azért megpróbálta. Szakmai pályáján mindig részletesen fölvázolta a terveit, a magánéletben soha (azért is zuhant egyik rossz kapcsolatból a másikba) Később beszámolt róla, hogy miután összeállította a “tökéletes listát”, mindenfelé feltűntek a nők, akik megütötték a mértéket – ugyanúgy mint a kék Toyota szedánnál. Két éven át hurcolta magánál a listát, és többször randevúzott a követelményeknek megfelelő nőkkel. Ha azon a napon nem írja meg, talán sose talál rá a kék szemű szőkére, akivel hat éve él boldog házasságban. -Egy kávézó pultjánál álltam, amikor belépett Fiona – mesélte Robert. Elállt a szívverésem, ahogy megláttam, és megbénultam, amikor megszólalt. A zsebembe nyúltam, elővettem a listát. Fionát írtam bele! Elvette a kávéját, leült egy asztalhoz. A torkomban dobogó szívvel odaléptem hozzá és megkérdeztem: “Megengedné, hogy leüljek ide pár percre? Szeretnék tanácsot kérni.” Azt felelte: “Hát persze!” Így kezdődött. Fogalmam sem volt mit mondjak, mert még sosem csináltam ilyet. Elmagyaráztam, hogy részt vettem egy szemináriumon, ahol felszólítottak, hogy írjunk egy listát az eszményi társunkról. Megkértem, hogy véleményezze a listámat. Szerencse az utolsó tételnél módosítottam a “ribancot” “tigrisre”, arra az esetre, ha találkoznék az eszménnyel, és megmutatnám neki a listát. Fiona paff lett, ugyanakkor hízelgett neki a dolog. Ha nem írom meg a listát, és nincs nálam azon a napon sose lett volna bátorságom odamenni hozzá, Fiona pedig ugyanúgy kisétált volna az életemből ahogy besétált.

Barbara Pease – Allan Pease: A férfinak szex kell, a nőnek szerelem

Mit mond a tudomány?

Nem arra akarlak bátorítani az előbbi idézettel, hogy írj egy listát amit aztán folyton cipelsz magadal és minden szembe jövő férfinak vagy nőnek megmutatsz, hogy leszel-e az eszményi társam.

Arra biztatlak, hogy gondold át tudatosan milyen társsal szeretnél tartós kapcsolatban, házasságban, családban élni! Az emberi agy úgy működik, hogy a környezet eseményeinek kis %-át tudja érzékelni, feldolgozni. Nem veszünk észre mindent, mert környezetünk hemzseg az adatoktól. Milyen volt annak az autónak a típusa és színe, ami múltkor megállt melletted a pirosnál? Milyen volt a legutóbbi beszélgetőpartnered órája? Miről szólt a sarki reklámplakát és ki állt előtted reggel a boltban a kasszánál? Lehetetlenség minden adatot befogadni. Viszont ha valamit, vagy inkább valakit keresel, akkor fogod megtalálni ha tudod, hogy milyen ő. Ha tudod, hogy pontosan kit is keresel. Mert ilyenkor ráállítod a fókuszod, tudatosan figyeled a szemeddel, keresed az érzékszerveiddel.

Az agy úgy működik, hogy környezetünk eseményeinek csupán 5%-át képes érzékelni a túlterhelődés veszélye nélkül, tehát ha ön akar valamit, az agya az ezzel kapcsolatos adatokat szállítja és nem vesz tudomást a többiről. Ha ön elhatározza, hogy megtesz, vagy megszerez valamit, azonnal felfigyel az ezzel kapcsolatos részletekre az újságokban, a tévében, a magazinokban, mások beszélgetésében.

Barbara Pease – Allan Pease: A férfinak szex kell, a nőnek szerelem

Illúzió-e a Nagy Ő?

Az ember alapvető vágya, hogy a Nagy Ő létezzen. A szerelem elemi erő és mindannyian vágyunk rá. Az lenne a legnagyobb beteljesedés, ha ezt a Nagy Ő-t megtalálnánk, és örökkön örökké együtt élhetnénk mint a mesében. Mivel ez létezik az elménkben, ezért nem mondom rá, hogy nincsen Nagy Ő. A Nagy Ő ideája létezik. Mivel ez egy idea, nem mindig egyezik a valósággal, csak akkor amikor mi a rózsaszín szemüvegen keresztül nézzük a párunkat.

Ha csak sodródsz az eseményekkel és nem élsz tudatosan a végén még észreveszed, hogy nem ilyen életet akartál, de közben már megházasodtál és született 13 gyermeked. Élj tudatosan, mert neked és a környezetednek is jobb lesz.

Ha szükséged van önismeretedhez, párkeresésedhez külső segítségre, egy párkapcsolati coachra itt megtalálsz:

Kövér Emese

párkapcsolati tanácsadó

06 20 928 94 21

Bejelentkezés/időpontfoglalás itt:
https://www.parkapcsolatsegito.hu/online-parkapcsolati-tanacsadas/